© Pere Igor
JIJ BESTAAT! YOGA WEEK IN DE DORDOGNE

JULI

7tot14
BRUGGE • Zoals elk jaar is de yoga week in de Dordogne een diepgaand experiment.

In de spirituele wereld wordt zoveel en gemakkelijk gesproken over “zijn” en “ik ben”. Maar meestal blijft dat een mentale verklaring waarbij velen niet echt weten wat ze daarbij moeten ervaren of voelen. Daarom wil ik jullie stap per stap die weg tonen hoe je daar echt bij komt.

Je vertrekt alvast vanuit de dagelijkse realiteit. In Raja yoga leer je het aardse leven kennen en beleven.

Pas dan kan je naar de subtielere lagen van bewustzijn. In alle boeken wordt dit mooi omschreven maar nooit wordt er eens concreet gezegd of getoond waarover dat gaat! Ik heb nog nooit de formule gelezen om hier bij te komen. Daarom doen we het stap per stap via gewaarwording.

Via Raja yoga, meditatieve yoga, gaan we dan naar verschillende bewustzijnsstaten verder dan de geest, buiten het denken dus, hier verlaat je ook de tijd. Die mijn yoga reeds gevolgd heeft, kent dat gevoel dat de les altijd te vlug voorbij is. Zelf leef ik meestal in simultane tijd, dat wil zeggen hier op aarde zijn en tegelijk buiten het denken en de tijd.

Dat wil ik jullie heel praktisch leren.

Dan kom je bij de observator die velen van jullie al kennen. Maar dat is nog een actie in de geest. We gaan dit keer ook hier verder. We gaan buiten alle actie.

Daarom doe ik dit in een vakantiecursus.

Pas dan kom je in een sfeer van niet-actie, van puur “zijn “ , “bestaan”.

Theoretisch klinkt dat heel eenvoudig, maar ook jij kan dit bereiken in de realiteit.

Vanaf hier laat je ook alle controle los. Je leert dus de energie van het universum volgen in plaats van de wereld die je creëerde met je geest te controleren en bij te sturen.

Deze week leer je luisteren naar iets anders in jou en in je oneindig bewustzijn. Je merkt al dat er dan nieuwe vragen ontstaan over het leven en de werkelijkheid. Het wordt dus weer een intense en heel bijzondere yogaweek.

Warme groet,
Roland Verschaeve

* Wanneer: zat. 7 juli tot zat. 14 juli
* Plaats: Domein Fompeyrine, La Chapelle-Aubareil, Dordogne Frankrijk
* Kamer 4 pers.: 250 euro per persoon (hoofdhuis)
* Kamer 2 pers.: 350 euro per persoon (hoofdhuis)
* Kamer 1 pers.: 350 euro per persoon (domein)
* Eten & drinken: 350 euro
* Prijs cursusweek: 400 euro
* Begeleiding: Roland Verschaeve
* Info & inschrijvingen: 050 33 66 97 of info@rolandverschaeve.com

Bron: UiTinVlaanderen.be